پایانه های اعصاب بویایی در سقف حفرۀ داخل بینی قرار گرفته اند، این ناحیه در طی عمل زیبایی بینی معمولاً دستکاری نمی شود. بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد. مگر در 2 حالت:
- اینکه فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی نیز قرار گرفته باشد و با توجه به اینکه ممکن است پولیپ ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند،دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه های بویایی شود و اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد ، بهتر است که ابتدا در یک عمل مجزا پولیپ ها برداشته شوند و سپس با فاصلۀ چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.
- اگر به دلایلی فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود ،به همان میزان نیز دچار کاهش حس بویایی می شود. زیرا برای اینکه بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکولهای فرّار آن ماده بتوانند از طریق بینی خود را به پایانه های اعصاب بویایی برسانند و چنانچه بینی مسدود باشد، این مولکول ها قادر نیستند وارد بینی شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.
دلایل انسداد بینی:
- تورم مخاط داخل بینی
- چسبندگی های داخل بینی
- تنگ کردن بیش از حد سوراخهای بینی
- برداشتن بیش از اندازه از غضروف های نوک بینی
اختلال در حس بویایی پس از عمل جراحی بینی، چندان نگران کننده نیست و اغلب تأثیر آن موقتی خواهد بود . چون وقتی شما بینی خود را جراحی میکنید کاهش حس بویایی بعد از عمل نیز اغلب به خاطر تورم ناشی از عمل جراحی است که باعث گرفتگی مسیرها میشود و در فرد این حس را ایجاد میکند که حس بویایی خود را ازدستداده اما این تورم رفتهرفته کمتر میشود و ورمهای ناشی از عمل از بین میروند. درنتیجه نیز مسیرهایی که حس بویایی را تحریک میکنند، در همان روزهای اولیه بازشده و دوباره فرد به حالت اولیه بازمیگردد.